تولد لویی پاستور
"لویی پاستور" ، کاشف بزرگ جهان ، در 27 دسامبر سال 1822 در شهر دول ، از شهرهای فرانسه ، پا به عرصه حیات نهاد.
کسب علم و دانش
لویی پاستور ، با اینکه در یک خانواده تهیدست متولد شد و پدرش هم به کار دباغی مشغول بود، با اینحال توانست تحصیلات خود را با استعدادی درخشان به پایان برساند. پاستور درجه لیسانس خود را از کالج سلطنتی Besancon گرفته، پس از اخذ دکترا در سن 26 سالگی ، در سال 1848 به سمت استاد شیمی دانشگاه استراسبورگ انتخاب گردید و در سال 1857 به سمت ریاست آکادمی علوم ( میل ) انتخاب شد.
او همچنین عضو اصلی فرهنگستان فرانسه بود و مجلس ، ماهانه 25000 دلار مقرری برای او تعیین کرده بود.
آغاز فعالیتهای پاستور و کشف مفهوم انانتیومری
پاستور در سال 1848 در مدرسه نرمال در پاریس ، آزمایشهایی را انجام داد. همان آزمایشها چند سال بعد ، او را بر آن داشت که پیشنهادی را مطرح کند که اساس و مبنای شیمی فضایی است. او برای کشف تجربه در بلور نگاری ، مشغول تکرار کارهای یک شیمیدان دیگر روی نمکهای تارتریک اسید بود. در این آزمایشها او چیزی را دید که قبلا کسی به آن توجه نکرده بود. سدیم آمونیوم تارترات غیر فعال نوری به صورت مخلوطی از دو نوع بلور متفاوت وجود دارد که تصویر آینهای یکدیگرند.
او با استفاده از یک ذرهبین و یک پنس ، با دقت و کوشش فراوان ، مخلوط را به دو توده کوچک مجزا کرد. یکی ، بلورهای راست دست و دیگری ، چپ دست. اگرچه مخلوط اصلی از نظر تاثیر نور قطبی ، غیر فعال بود، لیکن هر قسمت از بلورها که در آب حل میشدند، از خود فعالیت نوری نشان میدادند. به علاوه ، چرخش ویژه هر دو محلول دقیقا باهم برابر اما با علامت مخالف بود.
یکی از محلولها نور پلاریزه مسطح را به راست و محلول دیگر به همان مقدار به طرف چپ میچرخاند. این دو مخلوط در سایر خصوصیات کاملا مشابه هم بودند. از آنجا که اختلاف در چرخش نوری در محلول مشاهده شد، پاستور نتیجه گرفت که این اختلاف به مولکولها مربوط بوده، به بلور بستگی ندارد. وی پیشنهاد نمود که مولکولهایی که آن بلورها را تشکیل میدادند، مانند خود بلورها تصویر آینهای یکدیگرند.
بنابراین ، پاستور وجود ایزومرهایی را پیشنهاد کرد که ساختمان آنها فقط از نظر تصویر آینهای و خواص آنها فقط در جهت چرخاندن نور پلاریزه متفاوت بود و به این ترتیب ، مفهوم انانتیومری توسط پاستور کشف شد.
کشف میکروب توسط پاستور
پاستور از اینکه میدید مواد آلی ، نور قطبی را منحرف میسازد، حدس زد که باید موجودات زنده ریزی در این کار دخالت داشته باشند. چون به مطالعه میکروسکوپی پرداخت، مشاهده کرد که تخمیر شیره چغندر ، نتیجه عمل موجودات بسیار ریزی میباشد که به شکل کپک است و در تخمیر ناقص همین کپک با کپک دیگر ، تولید جوهر شیره مینماید. این بود که عنوان کرد برای جلوگیری از عمل موجودات مزاحم که مانع تخمیر میشوند، باید آن را جوشاند.
پاستور عقیده داشت که اگر شراب در معرض هوا باشد، ترش شده، تبدیل به سرکه میشود. این نظریه ، منجر به کشف یکی از بزرگترین معماهای عالم گردید و آن ، وجود جهان موجودات بسیار ریز بود که میکروب نام دارد. پاستور ، نظریه بوجود آمدن خودبخودی را رد کرد. او ، نتیجه این مطالعه را در سوم اوت 1857 به آکادمی علوم داد و ثابت نمود که مخمر احتیاج به کنتزل دارد تا بتواند زندگی نماید و اظهار داشت که شیر مانند شراب ، ترش نمیگردد، مگر اینکه موجودات ریزی به داخل آن راه یابند و همین موجودات ، اگر بوسیله جوشاندن و حرارت دادن از بین بروند، دیگر نه چیزی تولید میشود و نه عمل تبخیر صورت میگردد.
پاستور اعلام داشت که عامل بسیاری از امراض ، همین موجودات ذرهبینی میباشند و با این اکتشاف ، بزرگترین خدمت را به بشریت کرد.
اثبات چرخه حیات
پاستور ، موضوع اینکه ««هر چیز که نابود میشود، از طرف دیگر بوجود میآید»» را که لاوازیه حدس زده بود، بر پایه و اساس محکم علمی متکی ساخت و وی اظهار داشت که بعد از مرگ ، موجودات ذرهبینی که روی نعش قرار دارند، از فقدان هوا استفاده کرده و به زاد و ولد میپردازند و نعش را تجزیه کرده و متعفن میسازند. آنگاه مواد حاصل از تجزیه جسم مرده ، به مصرف تغذیه حیوانات و نباتات دیگر میرسد و به این طریق به حیات ادامه میدهند.
اکتشافات دیگر پاستور
پاستور ، در سال 1881 ، واکسن سیاهزخم را برای علاج قطعی بیماری گوسفندان کشف نمود. بعد از آن ، برای درمان بیماری هاری مطالعه فراوان نموده، نتیجه مطالعات خود را در سال 1885بر روی انسان آزمایش نمود و موفق شد که انسان را از آن تاریخ به بعد ، از مرض هاری نجات دهد. همچنین تحقیقات زیادی را در مورد عمل باکتریها از جمله انگور به شراب نمود.
مرگ پاستور
پاستور در سال 1895 ، در حومه پاریس درگذشت و جسد وی در محل انستیتو پاستور به خاک سپرده شد.
ماخذ : http://243.blogfa.com/post-29.aspx
- سخنانی از ارد بزرگ
- زندگی نامه ارد بزرگ
- عکسی از باقرخان با سه جمله از او
- سخنان و زندگی نامه نادر شاه افشار
- فردوسي استاد بي همتاي شعر و خرد ایرانی
- رازهای ارد بزرگ و پائولو کوئلیو - بخش چهارم
- رازهای ارد بزرگ و پائولو کوئلیو - بخش سوم
- رازهای ارد بزرگ و پائولو کوئلیو - بخش دوم
- رازهای ارد بزرگ و پائولو کوئلیو - بخش یکم
- متن کامل کتاب پندار متفکرین - سیما زند
- جملات زیبای بزرگان از سایت تبیان
- سخنان ارد بزرگ و شهاب الدین سهروردی - Orod Bozorg ...
- سخنان بزرگان
- سخن بزرگان
- فروتنی
- آیا تکرار تاریخ ممکن است
- فرهنگ نقد و ارزیابی در ایران
- زن - از سایت تبیان
- بهترین نکته های زندگی
- آیا تکرار تاریخ ممکن است
- پیشکش به شاپور ساسانی
- سخنانی ازمشاهیر جهان
- اس ام اس از بزرگترین سایت سرگرمی شب
- سریال افسانه جومونگ و سرقت بخشی از تاریخ ایران
- بازیهای ورزشی تیس کوپان
- آرامش در سخن بزرگان
- دانلود کتاب آرمان نامه
- lovely message از وبلاگ خصوصی
- !دو پست در یک پست
- سخني از بزرگان
- سخنان اُرد بزرگ نابغه اندیشمند
- اُرد بزرگ نابغه اندیشه (قسمت چهارم)
- دوست از نگاه بزرگان
- سروده بسیار زیبای وطن از شکوه عمرانی
- سخنان حکمت آموز
- درسی از ابومسلم خراسانی
- توانگران
- سخن
- نصایح به زبانهای فرانسوی و پارسی از شکوه عمرانی
- عشق به ایران
- اُرد بزرگ نابغه اندیشه (قسمت دوم)
- جملات کوتاه و زیبا
- جملات کوتاه و زیبا
- جملات قصار
- سخن بزرگان
- جملات بسیار زیبا از سایت یگانه عزیزیان
- فهرست عنوانها کتاب بعد سوم آرمان نامه ارد بزرگ به ...
- مهدی اخوان ثالث
- تو را می پرستم - جملات زیبا ، سخن بزرگان و پندهای ...
- ده جمله زیبا از ارد بزرگ
- فصل سوم زندگی - برای تو - سروده های ایمان رضایی
- فرزانه شیدا کیست ؟
- سخنان بزرگان و ضرب المثلهاي مشهور جهان
- سه پند زیبا
نظرات
ارسال یک نظر